Kaszanka przepis

Kaszanka przepis 4.75/5 (95.00%) 4 głos[ów]

Kaszanka przepis

Kaszanka przepis czyli jak zrobić wyśmienitą kaszankę z grilla w oryginalny sposób. Kaszanka to świńska krew z odrobiną kaszy i czasem wątróbki – dla niektórych może to być przerażające danie – ja i Jamie Oliver kaszankę uwielbiamy! Polacy też podobno przepadają za kaszanką z grilla, żeby uniknąć nudy proponuję nieco inny sposób niż zwykłe zgrillowanie całej kaszanki. Wzbogacam smak kaszanki cebulą i boczkiem – zawijam całość w pakunki z folii aluminiowej i zachęcam Was do uczynienia tego samego. Kaszanka przygotowana w taki sposób jest aromatyczna i delikatna, może nie ma chrupiącej skórki ale aromat wędzonki rekompensuje wszystkie braki. Do tego świeża bułka, małosolny ogórek, zimne piwo, błękitne niebo i działkowiczowi nie trzeba niczego więcej.

Kaszanka przepis składniki:

4 dorodne kaszanki – ja lubię te od Gzelli

2 średnie cebule

świeży surowy wędzony boczek – kilka plastrów

Kaszanka przepis przygotowanie:

Obieramy kaszanki ze skóry, kroimy drobno cebulę i wędzony boczek. Pakujemy składniki w folię aluminiową i robimy z niej sakiewki, które kładziemy na ładnie rozpalonego grilla. Możemy delikatnie przyprawić zawartość solą i pieprzem. Kaszanka przyrządzona w ten sposób jest delikatna i miło przechodzi aromatem wędzonego boczku – podobny efekt uzyskacie piekąc kaszankowe paczuszki w piekarniku. Doskonałym dodatkiem będzie musztarda i świeża bułka – czego więcej potrzeba człowiekowi na działce?

Share Button

Kategorie przepisu:

Komentarze

komentarze

Back to Top