Butchery and wine

Butchery and wine

Butchery and wine czyli gdzie w Warszawie zjeść steka? Oczywiście, że w Butchery and Wine. To restauracja dla wszystkich miłośników idealnie przyrządzonych antrykotów, befsztyków i polędwic. Udając się na Żurawią 22 nawet w środku tygodnia trzeba rezerwować stolik. Atmosfera jest bardzo miła, knajpa urządzona jest bardzo prosto i klasycznie, a wśród gablot wina znajdziemy prawdziwe mięcho z cudownymi sosami.

rib eye
rib eye

Oprócz mięs delikatnych jak polędwica w sosie truflowym znajdziemy tu kawał solidnego rib eye z przerostami soczystego tłuszczu, a do tego ręcznie robione frytki i sałatka z delikatnym sosem vinaigrette. Jeśli ktoś woli coś pośredniego – doskonale zasmakuje mu stek New York, który jest soczysty, ale mniej w nim żyłek.

polędwica
polędwica

Przystawki były tak smaczne, że nie zdążyliśmy ich sfotografować. Polecamy tatara z oliwą i grzankami oraz przegrzebki z francuską wątróbką – niebo w gębie.

Do steka wypijemy dobre wino, a następnie dobijemy się deserem – można osiągnąć stan, że ciężko jest się ruszyć, ale czego nie robi się dla creme brulee?

creme brulee
creme brulee

Z czystym sumieniem polecam Butchery & Wine wszystkim mięsożercom – to najlepsze steki jakie ostatnio jadłam. Nie muszę nadmieniać, że prosząc o stek krwisty właśnie taki się otrzymuje – tak samo ze średnio wysmażonym etc. Po prostu kucharze Butchery and Wine całkowicie znają się na rzeczy. Do tego wyborny sos pieprzowy, trochę wina i wieczór staje się udany jak rzadko kiedy.

New York
New York
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *