Pasta jajeczna

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Pasta jajeczna


Pasta jajeczna to pyszne i sycące danie, które można przygotować w zaledwie kilka minut. Ta prosta pasta jest idealna na śniadanie, kolację lub jako przekąska. Jej kremowa konsystencja i delikatny smak jajek sprawiają, że jest niezwykle popularna. Przekonaj się sam!

Pasta jajeczna – składniki

  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżka posiekanej cebuli
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Alternatywnie, można dodać do pasty jajecznej:

  • 1 łyżeczkę startego chrzanu
  • 1 łyżeczkę posiekanych korniszonów
  • 1 łyżeczkę startego żółtego sera

Pasta jajeczna – przepis krok po kroku

  1. Obierz ugotowane jajka i pokrój je na drobne kawałki.
  2. W misce wymieszaj jajka, majonez, musztardę, posiekaną cebulę, natkę pietruszki i sok z cytryny.
  3. Dodaj sól i pieprz do smaku. Możesz również dodać inne przyprawy według własnego gustu.
  4. Dobrze wymieszaj wszystkie składniki, aż pasta będzie gładka i jednolita.
  5. Jeśli chcesz, możesz dodać do pasty jajecznej chrzan, korniszony lub starty żółty ser. To dodatkowo wzbogaci smak pasty.
  6. Pasta jajeczna jest gotowa! Możesz podać ją na kromkach chleba, tostach lub jako dodatek do sałatek.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2460

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *