Jak obrać mango
Czas przygotowania:
5 min
Czas gotowania:
...
Łączny czas:
5 min
Ilość porcji:
1
Stopień trudności:
łatwy
Typ kuchni:
międzynarodowa
Jak obrać mango – składniki
- 1 mango
- ostra, ostre noże
- deska do krojenia
- łyżka do wydrążania
Jak obrać mango – przepis krok po kroku
Aby obrać mango, postępuj zgodnie z poniższymi krokami:
- Przygotuj mango, umyj je dokładnie pod bieżącą wodą.
- Używając ostrego noża, przeciągnij go wzdłuż owocu, obok pestki. Powinieneś odczuć opór, ale nie przecinaj pestki.
- Obróć mango i powtórz ten sam krok po drugiej stronie.
- Teraz, mając dwie połówki mango, możesz je oddzielić od pestki.
- Użyj ostrego noża, aby zrobić nacięcia w każdej połówce mango, tworząc siatkę. Uważaj, aby nie przeciąć skórki.
- Użyj łyżki do wydrążania, aby wyjąć kawałki mango z skórki. Możesz również użyć noża, aby odciąć kawałki od skórki.
- Powtórz te kroki dla drugiej połówki mango.
- Gotowe! Teraz masz obrażone mango, które możesz wykorzystać w swoich przepisach.
Teraz wiesz, jak obrać mango w prosty i skuteczny sposób. Możesz użyć tego pysznego owocu w swoich ulubionych przepisach lub po prostu cieszyć się nim samodzielnie.