Opakowania na ciasto — niezbędne w branży gastronomicznej 

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Wyobraź sobie taką sytuację: w Twoim lokalu gastronomicznym, restauracji czy firmie cateringowej właśnie kończy się ważne wydarzenie. Było co świętować! Przyszło wielu gości, klientów i kontrahentów. Stoły uginały się od pysznych przekąsek i słodkości, a tort okazał się prawdziwą gwiazdą wieczoru. Wszystkie zaproszone osoby są zachwycone, w kuluarach toczą się ostatnie rozmowy. Wydaje się, że wszystko udało się idealnie… Wtem podchodzi do ciebie jeden z gości, pytając, czy mógłby zabrać na wynos kawałek tortu, który jeszcze pozostał, chciałby podzielić się z bliskimi w domu. Wtedy zdajesz sobie, że choć jedzenie było przepyszne, a impreza dopięta niemal na ostatni guzik, przeczono jeden detal — zabrakło odpowiednich opakowań na ciasto. Klient nieco rozczarowany zrezygnował z zabrania ze sobą deseru, przez co minęła szansa na wywarcie na nim jeszcze lepszego wrażenia i zbudowanie bardziej profesjonalnego wizerunku firmy w jego oczach… A to mogłoby stanowić prawdziwą wisienkę na torcie tego wieczoru.

To tylko wymyślony przykład, jednak idealnie obrazuje, jak istotne w branży gastronomicznej jest dysponowanie opakowaniami na wynos oraz w jaki sposób dbanie o podobne szczegóły wpływa na budowanie pozytywnych doświadczeń gości. 

W dzisiejszych czasach, przy stale rosnącej konkurencji i dynamicznie rozwijającym się rynku, w gastronomii liczy się nie tylko poziom dań, ale także sposób ich podawania czy dostarczania do klientów oraz udogodnienia, jakie oferuje lokal. W branży cateringowej, cukierniczej, w barach lub kawiarniach opakowania na ciasto są kluczowym elementem zaplecza. Goście nieraz chcą zabrać na wynos słodkość, która im posmakowała lub spakować niedokończony kawałem zamówionego tortu. 

Hurtownia dla gastronomii Cantino doskonale rozumie oczekiwania Twoich gości i potrzeby punktów gastronomicznych, dlatego w swojej ofercie posiada szeroki wybór opakowań cukierniczych oraz pudełek na ciasta i ciastka. Te sprawdzają się idealnie do tortów, a także innych wypieków jak muffinki, pączki, kruche ciasteczka i wiele innych słodkości. Pudełka zaprojektowane są z myślą o funkcjonalności, ale także estetyce, by podkreślać atrakcyjność pakowanego produktu, co jak wspominaliśmy, jest niesamowicie istotne w branży gastronomicznej. Inwestując w porządne, elegancko prezentujące się opakowania na wynos, kładziesz nacisk na jakość i profesjonalizm swojego biznesu. Ponadto oferowane przez Cantino produkty są przyjazne dla środowiska — wykonane z biodegradowalnych lub przeznaczonych do recyklingu materiałów takich jak papier czy PET. Aspekt ekologiczny to coś, na co w branży również kładzie się coraz większy nacisk, a ogromna grupa klientów bardzo docenia starania w kierunku prowadzenia bardziej zrównoważonej restauracji czy kawiarni, która dba o niemarnowanie żywności i produkowanie jak najmniejszej ilości plastikowych odpadów

Rate this post
Redaktor zewnętrzny
Redaktor zewnętrzny
Artykuły: 51

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *