Jajecznica z koperkiem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Kto powiedział, że jajecznica musi być nudna? Na pewno nie ja! Dzisiaj chcę Wam pokazać prosty przepis na jajecznicę z koperkiem, który przemieni Wasze poranne posiłki w wyjątkowo aromatyczne doświadczenie. Wszystko dzięki subtelnej, lekko anyżkowej nucie kopru, który doskonale komponuje się z kremową konsystencją jaj. Nie czekajmy, zaczynajmy od zaraz!

Jajecznica z koperkiem – składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki świeżego kopru
  • 1 łyżka masła
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Alternatywy: Jeśli nie masz pod ręką świeżego kopru, możesz z powodzeniem użyć suszonego. Chcesz dodać więcej smaku? Spróbuj dodać kilka kropli sosu Tabasco lub posyp jajecznicę drobno pokrojonym szczypiorkiem.

Jajecznica z koperkiem – przepis krok po kroku

  1. W misce rozbijam jajka, dodaję sól, pieprz i świeżo posiekany koperek. Całość dokładnie mieszam.
  2. Na patelni rozpuszczam masło. Gdy zacznie lekko pienić, wlewam jajka.
  3. Delikatnie mieszam, dopóki jajka nie zaczną się ścinać. Pamiętam, żeby nie mieszać zbyt intensywnie, by moja jajecznica z koperkiem zachowała puszystą konsystencję.
  4. Kiedy jajka osiągną pożądaną konsystencję, zdejmuję patelnię z ognia. Na koniec posypuję jajecznicę dodatkową porcją kopru.
  5. Moja aromatyczna jajecznica z koperkiem jest już gotowa! Podaję od razu, póki jest ciepła.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *