Sałatka cezar

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka cezar


Sałatka cezar

Sałatka cezar – składniki

  • 1 główka sałaty rzymskiej
  • 200g filetów z kurczaka
  • 100g grzanków
  • 50g startego parmezanu
  • 2 łyżki sosu cezar
  • 1 ząbek czosnku
  • sól i pieprz do smaku
  • sok z połowy cytryny
  • opcjonalnie: anchois (sardelki)

Sałatka cezar – przepis krok po kroku

  1. Na początku przygotuj składniki. Sałatę rzymską umyj, osusz i pokrój na kawałki. Filety z kurczaka oczyść, pokrój na paski i usmaż na patelni z odrobiną oleju. Grzanki możesz przygotować samodzielnie, krojąc chleb na kawałki i opiekając w piekarniku lub użyć gotowych grzanek.
  2. W małej misce wymieszaj sos cezar, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny, sól i pieprz. Jeśli lubisz, dodaj również anchois.
  3. W większej misce połącz sałatę, usmażone filety z kurczaka, grzanki i starty parmezan. Polej wszystko przygotowanym sosem i dokładnie wymieszaj.
  4. Podawaj od razu, aby sałatka była świeża i chrupiąca.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *