Jajecznica z ogórkiem kiszonym

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Dziś podzielę się z Wami sekretem doskonałej jajecznicy z ogórkiem kiszonym, która smakuje jak ta, którą pamiętamy z dzieciństwa.

Jajecznica z ogórkiem kiszonym – składniki

  • 4 jajka
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 łyżki masła
  • Sól i pieprz do smaku

Alternatywy: Dla dodatkowej nuty smaku, możesz dodać do jajecznicy cebulę lub szczypiorek. Jeżeli lubisz ostre smaki, spróbuj dodać odrobinę papryczki chili.

Jajecznica z ogórkiem kiszonym – przepis krok po kroku

  1. Zacznij od przygotowania składników. Ogórki kiszone kroję na drobną kostkę.
  2. W miseczce rozbijam jajka, dodaję sól i pieprz, a następnie dokładnie je mieszam.
  3. Na patelni rozgrzewam masło. Gdy staje się gorące, dodaję pokrojone ogórki i smażę je przez kilka minut.
  4. Kiedy ogórki są lekko zrumienione, dodaję jajka i delikatnie mieszam. Jajka powinny zacząć się ścinać, ale pamiętam, aby nie mieszać ich zbyt intensywnie.
  5. Voila! Jajecznica z ogórkiem kiszonym gotowa do podania. Najlepiej smakuje z ciepłym pieczywem.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *