Lemoniada z ogórkiem, cytryną i bazylią

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

Łączny czas:

15 min

Ilość porcji:

12

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Lemoniada z ogórkiem, cytryną i bazylią – składniki

  • 1 średni ogórek
  • 1 cytryna
  • kilka listków bazylii
  • 2 łyżki cukru
  • 500 ml wody gazowanej
  • lód

Lemoniada z ogórkiem, cytryną i bazylią – przepis krok po kroku

  1. Obierz ogórek i pokrój go na cienkie plasterki.
  2. Wyciśnij sok z cytryny.
  3. W misce umieść plasterki ogórka, sok z cytryny, listki bazylii i cukier.
  4. Zgnieć składniki za pomocą tłuczka do ziół, aby uwolnić aromat bazylii.
  5. Dodaj wodę gazowaną i dokładnie wymieszaj.
  6. Dodaj lód do szklanek i wlej lemoniadę.
  7. Udekoruj szklanki plasterkami cytryny i listkami bazylii.
  8. Podawaj od razu i delektuj się orzeźwiającą Lemoniadą z ogórkiem, cytryną i bazylią!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *