Jajecznica z selerem naciowym

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zdrową i smaczną jajecznicę z selerem naciowym. Ta lekka, ale sycąca potrawa, to idealna propozycja na początek dnia.

Jajecznica z selerem naciowym – składniki

  • 4 jajka
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 łyżki masła
  • Sól i świeżo mielony pieprz do smaku

Alternatywy: Jeśli nie jesteś wielbicielką selera, możesz zastąpić go szpinakiem lub brokułem. Jeśli chcesz dodać swojej jajecznicy więcej białka, możesz dodać kawałki białego sera lub tofu.

Jajecznica z selerem naciowym – przepis krok po kroku

  1. Zaczynam od przygotowania składników. Seler naciowy myję i kroję na małe kawałki, a jajka rozbijam do miski.
  2. Następnie, na średnim ogniu rozgrzewam masło na patelni. Dodaję pokrojony seler i smażę go, aż stanie się miękki i lekko zrumieniony.
  3. Kiedy seler jest gotowy, wlewam jajka. Delikatnie mieszam, aby seler naciowy i jajka dobrze się ze sobą połączyły.
  4. Doprawiam jajecznicę solą i pieprzem do smaku. Przygotowując jajecznicę z selerem naciowym, staram się, aby była ona miękka, ale nie surowa.
  5. Po uzyskaniu pożądanej konsystencji, zdejmuję patelnię z ognia. Moja jajecznica z selerem naciowym jest gotowa do podania!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *