Jajko w awokado

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Jajko w awokado


Jajko w awokado

Jajko w awokado – składniki

  • 2 awokado
  • 4 jajka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie: posiekana natka pietruszki lub szczypiorek do dekoracji

Jajko w awokado – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj jajka: gotuj je na twardo przez około 8-10 minut, następnie ostudź i obierz ze skorupek.
  2. Awokado przekrój na pół i usuń pestkę. Delikatnie wydrąż miąższ, tworząc większą dziurkę w środku.
  3. W miseczce rozgnieć wydrążony miąższ awokado widelcem, aż stanie się gładki. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  4. Na każdej połówce awokado umieść po jednym ugotowanym jajku, delikatnie wciskając je w wydrążoną dziurkę.
  5. Posyp jajka solą i pieprzem.
  6. Jeśli chcesz, posyp posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem dla dodatkowego smaku i dekoracji.
  7. Podawaj od razu i ciesz się pysznym Jajkiem w awokado!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *