Kasza manna na wodzie

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Kasza manna na wodzie – składniki

  • 1 szklanka kaszy manny
  • 2 szklanki wody
  • opcjonalnie: cukier, miód, owoce, cynamon do smaku

Kasza manna na wodzie – przepis krok po kroku

Aby przygotować pyszną kaszę mannę na wodzie, postępuj zgodnie z poniższymi krokami:

  1. W rondlu zagotuj wodę.
  2. Stopniowo wsypuj kaszę mannę do wrzącej wody, ciągle mieszając, aby uniknąć powstania grudek.
  3. Zmniejsz ogień i gotuj kaszę na małym ogniu przez około 5-7 minut, aż zgęstnieje. Pamiętaj, aby regularnie mieszać, aby uniknąć przywierania do dna garnka.
  4. Jeśli chcesz, możesz dodać cukier lub miód do smaku. Możesz również dodać owoce lub posypać kaszę cynamonem.
  5. Po dokładnym wymieszaniu i doprawieniu do smaku, kasza manna na wodzie jest gotowa do podania.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *