Kaszanka z grilla

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Kaszanka z grilla


Kaszanka z grilla

Kaszanka z grilla – składniki

  • 1 kaszanka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oleju
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka
  • Opcjonalnie: ketchup, musztarda

Kaszanka z grilla – przepis krok po kroku

  1. Na grillu rozgrzej ruszt.
  2. W międzyczasie, cebulę i czosnek posiekaj drobno.
  3. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
  4. Przekrój kaszankę na kawałki o grubości około 2 cm.
  5. Posól i popieprz kaszankę z obu stron.
  6. Posyp kaszankę papryką, aby nadać jej dodatkowego smaku.
  7. Umieść kaszankę na rozgrzanym grillu i grilluj przez około 5-7 minut z każdej strony, aż będzie chrupiąca i dobrze podpieczona.
  8. Podawaj kaszankę z grilla na talerzu, jako przekąskę lub główne danie.
  9. Jeśli lubisz, możesz podać ją z ketchupem lub musztardą.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *