Kawa po bawarsku

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Kawa po bawarsku


Kawa po bawarsku to pyszny napój, który idealnie sprawdzi się jako energetyczne uzupełnienie podczas zimowych dni. Ta tradycyjna bawarska receptura pozwoli Ci cieszyć się aromatyczną kawą o wyjątkowym smaku. Przygotowanie tego napoju jest proste i nie wymaga specjalnych umiejętności. Spróbuj sam!

Kawa po bawarsku – składniki

  • 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 łyżeczki cukru
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka kakao
  • 1 łyżka śmietany
  • opcjonalnie: szczypta cynamonu

Kawa po bawarsku – przepis krok po kroku

  1. W małym garnuszku podgrzej mleko, ale nie doprowadzaj go do wrzenia.
  2. Do kubka dodaj kawę rozpuszczalną, cukier, kakao i opcjonalnie cynamon.
  3. Zalej składniki gorącym mlekiem, mieszając energicznie, aż wszystkie składniki się połączą.
  4. Dodaj łyżkę śmietany i ponownie wymieszaj.
  5. Gotową kawę po bawarsku możesz udekorować bitą śmietaną lub posypać odrobiną kakao.
  6. Podawaj jeszcze ciepłą i delektuj się smakiem tego wyjątkowego napoju.

Teraz, gdy znasz przepis na Kawę po bawarsku, możesz cieszyć się tym aromatycznym napojem w zaciszu własnego domu. Spróbuj go sam i delektuj się smakiem Bawarii!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *