Krem kakaowy z mascarpone

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

15 min

Ilość porcji:

1-2

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa

Krem kakaowy z mascarpone – składniki

  • 250g mascarpone
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 1 szklanka śmietanki kremówki
  • opcjonalnie: posypka czekoladowa do dekoracji

Krem kakaowy z mascarpone – przepis krok po kroku

  1. W dużej misce wymieszaj mascarpone, kakao, cukier puder i ekstrakt waniliowy, aż składniki się połączą.
  2. W osobnej misce ubij śmietankę kremówkę na sztywno.
  3. Delikatnie dodaj ubitą śmietankę do masy mascarpone i kakao, mieszając delikatnie, aż wszystko się połączy.
  4. Przełóż krem do miseczek lub pucharków.
  5. Opcjonalnie, posyp krem czekoladową posypką dla dodatkowej dekoracji.
  6. Schłódź w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.

Gotowy Krem kakaowy z mascarpone można podawać samodzielnie lub jako dodatek do ciast, naleśników lub owoców. Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *