Mięso mielone z indyka

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Mięso mielone z indyka


Mięso mielone z indyka

Mięso mielone z indyka – składniki

  • 500g mielonego mięsa z indyka
  • 1 cebula, drobno posiekana
  • 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/2 łyżeczki suszonej bazylii
  • 1/4 łyżeczki papryki w proszku
  • 2 łyżki oleju roślinnego

Mięso mielone z indyka – przepis krok po kroku

  1. W dużej misce wymieszaj mielone mięso z indyka, posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem, jajkiem, bułką tartą, mlekiem, solą, pieprzem, oregano, bazylią i papryką w proszku. Dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  2. Formuj małe kotleciki z przygotowanej mieszanki mięsnej.
  3. Na patelni rozgrzej olej roślinny i smaż kotleciki z indyka na średnim ogniu przez około 5-7 minut z każdej strony, aż staną się złote i dobrze przypieczone.
  4. Podawaj mięso mielone z indyka na gorąco, najlepiej z ulubionymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, ryż czy surówka.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *