Mojito
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
1 godz. 20 min
Łączny czas:
1 godz. 20 min
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Mojito – składniki
- 50 ml białego rumu
- 30 ml soku z limonki
- 10 listków mięty
- 2 łyżeczki cukru
- Lód
- 200 ml wody gazowanej
- Plastry limonki i gałązki mięty do dekoracji
Mojito – przepis krok po kroku
- W szklance umieść listki mięty i cukier.
- Zgnieć delikatnie miętę z cukrem, aby uwolnić aromat.
- Dodaj sok z limonki i wymieszaj.
- Dodaj rum i zamieszaj ponownie.
- Dodaj lód do szklanki.
- Zalej całość wodą gazowaną.
- Delikatnie wymieszaj składniki.
- Dekoruj szklankę plasterkami limonki i gałązkami mięty.
- Podawaj od razu i ciesz się orzeźwiającym Mojito!