Mojito

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Mojito – składniki

  • 50 ml białego rumu
  • 30 ml soku z limonki
  • 10 listków mięty
  • 2 łyżeczki cukru
  • Lód
  • 200 ml wody gazowanej
  • Plastry limonki i gałązki mięty do dekoracji

Mojito – przepis krok po kroku

  1. W szklance umieść listki mięty i cukier.
  2. Zgnieć delikatnie miętę z cukrem, aby uwolnić aromat.
  3. Dodaj sok z limonki i wymieszaj.
  4. Dodaj rum i zamieszaj ponownie.
  5. Dodaj lód do szklanki.
  6. Zalej całość wodą gazowaną.
  7. Delikatnie wymieszaj składniki.
  8. Dekoruj szklankę plasterkami limonki i gałązkami mięty.
  9. Podawaj od razu i ciesz się orzeźwiającym Mojito!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *