Pak choi z kurczakiem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Pak choi z kurczakiem – składniki

  • 2 piersi z kurczaka, pokrojone w kostkę
  • 2 główki pak choi, umyte i pokrojone na kawałki
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżka oleju roślinnego
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka mąki kukurydzianej, rozpuszczonej w 2 łyżkach wody
  • Sól i pieprz do smaku

Pak choi z kurczakiem – przepis krok po kroku

  1. Na rozgrzaną patelnię wlej olej roślinny i podsmaż czosnek przez kilka sekund, aż zacznie pachnieć.
  2. Dodaj pokrojone w kostkę piersi z kurczaka i smaż, aż będą złote z każdej strony.
  3. Dodaj pokrojone pak choi i smaż przez kilka minut, aż zmiękną.
  4. W małej miseczce wymieszaj sos sojowy, miód, mąkę kukurydzianą rozpuszczoną w wodzie oraz sól i pieprz.
  5. Wlej sos na patelnię z kurczakiem i pak choi. Mieszaj, aż sos zgęstnieje i równomiernie pokryje składniki.
  6. Gotuj jeszcze przez kilka minut, aż kurczak będzie dobrze przypieczony, a pak choi miękki.
  7. Podawaj gorące danie Pak choi z kurczakiem jako danie główne lub z ryżem.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *