Sałatka kanadyjska

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Sałatka kanadyjska – składniki

  • 1 główka sałaty lodowej
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 200g sera cheddar
  • 150g kiełków
  • 1/2 czerwonej cebuli
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 1/4 szklanki posiekanej kolendry
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z limonki
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu

Sałatka kanadyjska – przepis krok po kroku

  1. Umieść sałatę lodową w dużej misce.
  2. Pokrój ogórek, czerwoną i żółtą paprykę w kostkę i dodaj do miski z sałatą.
  3. Odsącz kukurydzę i czerwoną fasolę z puszki, a następnie dodaj do miski.
  4. Pokrój ser cheddar w kostkę i dodaj do pozostałych składników.
  5. Dodaj kiełki, posiekaną czerwoną cebulę, natkę pietruszki i kolendrę.
  6. W małej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z limonki, miód, musztardę, sól i pieprz, a następnie polej tym dressingiem sałatkę.
  7. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aby dobrze połączyły się z sosem.
  8. Przełóż sałatkę kanadyjską do salaterki i podawaj.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *