Sałatka z arbuzem

Czas przygotowania:

35 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

35 min

Ilość porcji:

4-6

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

polska

Sałatka z arbuzem – składniki

  • 1 arbuz (można zastąpić melonem)
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 200g sera feta
  • 1 pęczek świeżej mięty
  • 1 limonka (sok i skórka)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól i pieprz do smaku

Sałatka z arbuzem – przepis krok po kroku

  1. Arbuz należy pokroić na kawałki, usuwając pestki. Jeśli nie masz arbuz, możesz użyć melona.
  2. Ogórek należy obrać i pokroić w plasterki.
  3. Cebulę należy obrać i pokroić w cienkie piórka.
  4. Ser fetę należy pokroić w kostkę.
  5. Świeżą miętę należy posiekać.
  6. W dużej misce połącz pokrojony arbuz, ogórek, cebulę, ser fetę i posiekaną miętę.
  7. W osobnej miseczce wymieszaj sok i skórkę z limonki, oliwę z oliwek, sól i pieprz.
  8. Przygotowanym sosem polej sałatkę z arbuzem i delikatnie wymieszaj.
  9. Przełóż sałatkę do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  10. Sałatkę z arbuzem podawaj schłodzoną.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *