Sałatki ze śledziem

Czas przygotowania:

25 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

25 min

Ilość porcji:

4-6

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

polska

Sałatki ze śledziem – składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 1 cebula
  • 2 ogórki kiszone
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • 1 łyżka musztardy
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: koper do dekoracji

Sałatki ze śledziem – przepis krok po kroku

  1. Śledzie dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój w kostkę.
  2. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
  3. Ogórki kiszone również pokrój w drobną kostkę.
  4. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kostkę.
  5. W misce wymieszaj majonez i musztardę, dopraw solą i pieprzem.
  6. Do sosu dodaj pokrojone śledzie, cebulę, ogórki i jajka. Dokładnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
  7. Przełóż sałatkę do miseczek i udekoruj koperkiem.
  8. Podawaj od razu lub schłodzoną w lodówce przez kilka godzin.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *