Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

10 min

Ilość porcji:

3-4

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, polska

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – składniki

  • 250g twarogu
  • 1 mała rzodkiewka, pokrojona w cienkie plasterki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka świeżego soku z cytryny
  • 1 łyżeczka miodu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól i pieprz do smaku

Wiosenny twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj twaróg, sok z cytryny, miód i musztardę.
  2. Dodaj posiekany szczypiorek i rzodkiewki.
  3. Delikatnie wymieszaj składniki, tak aby wszystko się połączyło.
  4. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  5. Przełóż twarożek do miseczki i udekoruj dodatkowymi plasterkami rzodkiewki i szczypiorkiem.
  6. Podawaj z chrupiącymi grzankami lub świeżym pieczywem.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *