Sałatka z fetą

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka z fetą


Sałatka z fetą

Sałatka z fetą – składniki

  • 1 główka sałaty (np. rukola, mieszanka sałat)
  • 200g sera feta
  • 1 ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pomidor
  • 1 papryka (np. czerwona lub żółta)
  • 1/2 szklanki czarnych oliwek
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok z 1 cytryny
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z fetą – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj sałatę, umyj ją i osusz.
  2. Pokrój ser feta w kostkę.
  3. Ogórek, cebulę, pomidora i paprykę pokrój w drobną kostkę.
  4. Do dużej miski dodaj sałatę, ser feta, pokrojone warzywa i czarne oliwki.
  5. W osobnej misce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  6. Polej sałatkę sosem i delikatnie wymieszaj.
  7. Przełóż sałatkę do salaterki i podawaj.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *