Sałatka z awokado i jalapeno

Czas przygotowania:

20 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

międzynarodowa

Sałatka z awokado i jalapeno – składniki

  • 2 awokado
  • 1 jalapeno (opcjonalnie można użyć innej ostrej papryki)
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pomidor
  • 1 limonka (sok)
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka miodu
  • świeża kolendra (do dekoracji)
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka z awokado i jalapeno – przepis krok po kroku

  1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżką. Pokrój w kostkę.
  2. Jalapeno przekrój na pół, usuń nasiona i pokrój w drobną kostkę. Jeśli nie lubisz ostrego smaku, możesz użyć innej ostrej papryki lub pominąć ten składnik.
  3. Cebulę pokrój w cienkie plasterki.
  4. Pomidor pokrój w kostkę.
  5. W misce wymieszaj awokado, jalapeno, cebulę i pomidora.
  6. W osobnej misce przygotuj sos, wymieszaj sok z limonki, oliwę z oliwek, miód, sól i pieprz.
  7. Wlej sos do miski z awokado i delikatnie wymieszaj, aby składniki się połączyły.
  8. Przełóż sałatkę do miseczek i udekoruj świeżą kolendrą.
  9. Podawaj od razu i ciesz się pyszną Sałatką z awokado i jalapeno!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *