Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

25 min

Ilość porcji:

4

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta – składniki

  • 4 jajka
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka szpinaku, posiekana
  • 100g sera feta, pokruszonego
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz do smaku

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj jajka, mąkę i mleko, aż powstanie gładkie ciasto.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
  3. Dodaj posiekany szpinak i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.
  4. Dodaj pokruszony ser feta i wymieszaj, aż się rozpuści.
  5. Przygotuj naleśniki, smażąc cienkie placki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
  6. Nałóż na każdy naleśnik porcję nadzienia ze szpinakiem i serem feta, a następnie zwiń w rulonik.
  7. Podawaj na ciepło, posypane dodatkowym serem feta i świeżymi ziołami.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *