Jajecznica z majonezem
Czas przygotowania:
5 min
Czas gotowania:
5 min
Łączny czas:
10 min
Ilość porcji:
2
Stopień trudności:
łatwe
Typ kuchni:
międzynarodowa
Jajecznica z majonezem to nietypowe połączenie, ale jestem przekonany, że kiedy spróbujecie, jajecznica z majonezem stanie się Waszym ulubionym daniem na śniadanie.
Jajecznica z majonezem – składniki
- 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- 2 łyżki masła
- sól i pieprz do smaku
Jeśli nie jesteś fanem majonezu, możesz go zastąpić kremówką lub jogurtem naturalnym. Zamiast masła, możesz użyć oleju roślinnego lub oliwy z oliwek.
Jajecznica z majonezem – przepis krok po kroku
- Rozgrzewamy na patelni masło.
- W międzyczasie, w misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich sól i pieprz.
- Gdy masło jest już roztopione, wlewamy jajka na patelnię.
- W trakcie smażenia, dodajemy majonez i mieszamy, aż składniki dobrze się połączą.
- Gdy jajecznica zaczyna się ściągać, zdejmujemy patelnię z ognia.