Jajecznica z majonezem

Czas przygotowania:

5 min

Czas gotowania:

5 min

Łączny czas:

10 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Jajecznica z majonezem to nietypowe połączenie, ale jestem przekonany, że kiedy spróbujecie, jajecznica z majonezem stanie się Waszym ulubionym daniem na śniadanie.

Jajecznica z majonezem – składniki

  • 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku

Jeśli nie jesteś fanem majonezu, możesz go zastąpić kremówką lub jogurtem naturalnym. Zamiast masła, możesz użyć oleju roślinnego lub oliwy z oliwek.

Jajecznica z majonezem – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzewamy na patelni masło.
  2. W międzyczasie, w misce roztrzepujemy jajka, dodajemy do nich sól i pieprz.
  3. Gdy masło jest już roztopione, wlewamy jajka na patelnię.
  4. W trakcie smażenia, dodajemy majonez i mieszamy, aż składniki dobrze się połączą.
  5. Gdy jajecznica zaczyna się ściągać, zdejmujemy patelnię z ognia.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2795

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *