Brownie z owocami goi

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Przepis na Brownie z owocami goi


Brownie z owocami goi

Brownie z owocami goi – składniki

  • 200g gorzkiej czekolady
  • 150g masła
  • 200g cukru
  • 3 jajka
  • 150g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
  • 100g owoców goi (można zastąpić innymi suszonymi owocami)

Brownie z owocami goi – przepis krok po kroku

  1. Przed rozpoczęciem przygotowań, rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W rondelku rozpuść masło razem z czekoladą, mieszając, aż składniki się połączą.
  3. W osobnej misce ubij jajka razem z cukrem, aż masa stanie się puszysta.
  4. Dodaj do masy jajecznej rozpuszczone masło i czekoladę, mieszając całość.
  5. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia, delikatnie mieszając, aż składniki się połączą.
  6. Dodaj ekstrakt waniliowy i wymieszaj całość.
  7. Na koniec dodaj owoce goi i delikatnie wymieszaj je z ciastem.
  8. Przełóż ciasto do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
  9. Wstaw formę do piekarnika i piecz przez około 25-30 minut, aż wierzch ciasta będzie lekko chrupiący, a środek wilgotny.
  10. Wyjmij formę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
  11. Gotowe Brownie z owocami goi możesz podać na ciepło lub po wystudzeniu.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *