Ciastka francuskie z łososiem

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Ciastka francuskie z łososiem


Ciastka francuskie z łososiem

Ciastka francuskie z łososiem – składniki

  • 6 plastrów łososia
  • 6 ciastek francuskich
  • 1/2 cebuli, pokrojonej w drobną kostkę
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Ciastka francuskie z łososiem – przepis krok po kroku

  1. W misce wymieszaj majonez, musztardę, sok z cytryny, sól i pieprz.
  2. Dodaj pokrojoną cebulę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszaj.
  3. Rozłóż ciastka francuskie na desce do krojenia.
  4. Na każdym kawałku ciastka połóż plaster łososia.
  5. Na wierzch łososia nałóż łyżeczkę przygotowanego sosu.
  6. Złóż ciastka na pół, tak aby powstały małe kanapki.
  7. Delikatnie dociskaj brzegi ciastek, aby sklejone były ze sobą.
  8. Podgrzej patelnię na średnim ogniu i połóż na niej ciastka francuskie z łososiem.
  9. Smaż je przez około 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złociste i chrupiące.
  10. Podawaj od razu, najlepiej ciepłe.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *