Golonka z indyka

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Golonka z indyka – składniki

  • 1 kg golonki z indyka
  • 2 cebule
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 pietruszki
  • 1 por
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki oleju
  • 2 liście laurowe
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • sól i pieprz do smaku

Golonka z indyka – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj wszystkie składniki.
  2. W dużym garnku rozgrzej olej i masło.
  3. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Smaż, aż będą miękkie i lekko złociste.
  4. Dodaj golonkę z indyka i obsmaż z każdej strony, aż będzie lekko zrumieniona.
  5. Dodaj pokrojone w plastry marchewki, pietruszkę i por. Smaż przez kilka minut.
  6. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Zalej wszystko wodą, tak aby składniki były przykryte.
  7. Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez około 2-3 godziny, aż mięso będzie miękkie i soczyste.
  8. Podawaj gorącą golonkę z indyka z ulubionymi dodatkami, na przykład ziemniakami i kapustą.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *