Jajecznica z makrelą, pomidorami i szczypiorkiem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

10 min

Łączny czas:

20 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwe

Typ kuchni:

międzynarodowa

Dzisiaj mam dla Was przepis, który będzie idealny na niedzielne, rodzinne śniadanie. To jajecznica z makrelą, pomidorami i szczypiorkiem – danie pełne smaku, odżywcze i zdrowe. To doskonałe połączenie świeżych składników z delikatnymi jajkami i aromatyczną makrelą. Ten przepis sprawi, że Wasze śniadanie będzie nie tylko smaczne, ale również pełne kolorów. Spróbujcie!

Jajecznica z makrelą, pomidorami i szczypiorkiem – składniki

  • 4 jajka
  • 1 filet wędzonej makreli (ok. 200 g)
  • 2 dojrzałe pomidory
  • pęczek świeżego szczypiorku
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz do smaku

Jajecznica z makrelą, pomidorami i szczypiorkiem – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzej masło na patelni.
  2. Pomidory umyj, pokrój w kostkę i dodaj na patelnię. Smaż przez około 3-4 minuty.
  3. W międzyczasie filet z makreli podziel na małe kawałki. Dodaj do pomidorów na patelni i smaż kolejne 2 minuty.
  4. Jajka rozłóż do miski, dodaj sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Wylej jajka na patelnię, zmniejsz ogień i delikatnie mieszaj, aż jajka zaczną tężeć.
  6. Pod koniec gotowania dodaj drobno pokrojony szczypiorek. Mieszaj jeszcze chwilę, aż wszystko się połączy.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *