Jajecznica z pomidorami

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Jajecznica z pomidorami


Jajecznica z pomidorami

Jajecznica z pomidorami – składniki

  • 3 jajka
  • 2 pomidory
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: świeże zioła (np. natka pietruszki)

Jajecznica z pomidorami – przepis krok po kroku

  1. Wymieszaj jajka w misce, dodając szczyptę soli i pieprzu.
  2. Pomidory umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w kostkę.
  3. Cebulę obierz i posiekaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie i zacznie się lekko rumienić.
  5. Dodaj pomidory i smaż przez około 5 minut, aż zmiękną.
  6. Wlej jajka na patelnię i delikatnie wymieszaj z pomidorami i cebulą.
  7. Smaż jajecznice na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż jajka się zetną.
  8. Pod koniec smażenia dodaj opcjonalnie posiekane zioła.
  9. Podawaj od razu, najlepiej z chrupiącym chlebem.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *