Jajka faszerowane szynką

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Jajka faszerowane szynką


Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką – składniki

  • 6 jajek
  • 100g szynki
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka

Jajka faszerowane szynką – przepis krok po kroku

  1. Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, a następnie ostudź je i obierz ze skorupek.
  2. Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka, umieszczając je w misce.
  3. Posiekaj szynkę na drobne kawałki i dodaj do żółtek.
  4. Dodaj majonez, musztardę, sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  5. Przypraw masę solą, pieprzem i papryką słodką według własnego smaku.
  6. Żółtkową masą napełnij połówki jajek, równomiernie rozprowadzając nadzienie.
  7. Gotowe jajka faszerowane szynką możesz udekorować dodatkową natką pietruszki lub posypać papryką słodką.
  8. Serwuj na półmisku i podawaj jako przekąskę lub dodatek do dań głównych.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *