Jajka faszerowane tuńczykiem

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Jajka faszerowane tuńczykiem – składniki

  • 6 jajek
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku

Jajka faszerowane tuńczykiem – przepis krok po kroku

  1. Gotuj jajka w osolonej wodzie przez około 10 minut, a następnie ostudź je i obierz ze skorupek.
  2. Przekrój jajka na pół i wyjmij żółtka, umieszczając je w misce.
  3. Do żółtek dodaj tuńczyka wraz z sosem, majonez, musztardę, sok z cytryny, posiekaną cebulę i natkę pietruszki.
  4. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj, aż powstanie jednolita masa.
  5. Przypraw masę solą i pieprzem według własnego smaku.
  6. Łyżeczką napełnij połówki jajek przygotowaną masą.
  7. Podawaj od razu lub schładzaj w lodówce przez około godzinę przed podaniem.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *