Jaja faszerowane awokado

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Jaja faszerowane awokado


Jaja faszerowane awokado

Jaja faszerowane awokado – składniki

  • 4 jajka
  • 2 awokado
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
  • Sól i pieprz do smaku
  • Opcjonalnie: posiekany szczypiorek lub papryczka chili do dekoracji

Jaja faszerowane awokado – przepis krok po kroku

  1. Gotuj jajka na twardo, a następnie obierz je i przekrój na pół.
  2. Wyjmij żółtka z jajek i umieść je w misce.
  3. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżeczką, zostawiając niewielką ilość miąższu przy skórce.
  4. Przekrojone awokado skrop sokiem z cytryny, aby zapobiec utlenianiu się miąższu.
  5. Do miseczki z żółtkami dodaj musztardę, majonez, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj.
  6. Awokado napełnij przygotowanym farszem, równomiernie rozprowadzając go po obu połówkach.
  7. Na wierzchu jajek faszerowanych awokado możesz udekorować posiekanym szczypiorkiem lub papryczką chili.
  8. Gotowe jaja faszerowane awokado podawaj od razu lub schłodzone.

Smacznego!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *