Kopiec kreta

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Kopiec kreta


Kopiec kreta

Kopiec kreta – składniki

  • 500g mielonego mięsa wieprzowego
  • 1 cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • 1/4 szklanki ketchupu
  • 1/4 szklanki musztardy
  • 1/4 szklanki miodu

Kopiec kreta – przepis krok po kroku

  1. W dużym misce wymieszaj mięso mielone, posiekaną cebulę, posiekany czosnek, jajko, bułkę tartą, mleko, sól, pieprz, paprykę słodką i oregano. Dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  2. Formuj małe kotleciki z mieszaniny mięsnej i układaj je na natłuszczonej blasze do pieczenia.
  3. W małej misce wymieszaj ketchup, musztardę i miód. Polej przygotowane kotleciki sosem.
  4. Wstaw blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 25-30 minut, aż kotleciki będą dobrze wypieczone.
  5. Podawaj gorące kotleciki jako danie główne lub jako przekąskę na przyjęciach.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2874

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *