Kotleciki z piersi kurczaka w panierce

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Kotleciki z piersi kurczaka w panierce – składniki

  • 2 piersi kurczaka
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki bułki tartej
  • 1/4 szklanki mąki
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1/4 łyżeczki papryki słodkiej
  • olej roślinny do smażenia

Kotleciki z piersi kurczaka w panierce – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj składniki: piersi kurczaka pokrój na cienkie plastry.
  2. W misce wymieszaj bułkę tartą, mąkę, sól, pieprz i paprykę słodką.
  3. W drugiej misce roztrzep jajko.
  4. Każdy plaster kurczaka obtocz najpierw w jajku, a następnie w mieszance bułki tartej i przypraw.
  5. Na patelni rozgrzej olej roślinny.
  6. Smaż kotleciki z piersi kurczaka na złoty kolor z obu stron.
  7. Wyjmij kotleciki z patelni i odsącz na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
  8. Podawaj gorące kotleciki z piersi kurczaka w panierce z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *