Masło kakaowe z awokado
Czas przygotowania:
15 min
Czas gotowania:
...
Łączny czas:
15 min
Ilość porcji:
4-6
Stopień trudności:
łatwy
Typ kuchni:
międzynarodowa
Masło kakaowe z awokado – składniki
- 1 dojrzałe awokado
- 2 łyżki kakao w proszku
- 2 łyżki miodu (lub syropu klonowego jako alternatywa dla wegan)
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- szczypta soli
Masło kakaowe z awokado – przepis krok po kroku
- Przekrój awokado na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ łyżką do miski.
- Dodaj do miski kakao w proszku, miód (lub syrop klonowy), ekstrakt waniliowy i szczyptę soli.
- Za pomocą widelca dokładnie rozgnieć wszystkie składniki, aż powstanie jednolita masa.
- Przełóż masło kakaowe z awokado do słoika lub pojemnika i przechowuj w lodówce przez około godzinę, aby się stężało.
- Gotowe! Możesz używać masła kakaowego z awokado jako smarowidło na chleb, dodatek do smoothie lub jako składnik wypieków.
Teraz, gdy znasz przepis na pyszne i zdrowe masło kakaowe z awokado, możesz cieszyć się jego kremowym smakiem i korzystnymi właściwościami odżywczymi. Masło kakaowe z awokado jest bogate w zdrowe tłuszcze, błonnik i składniki odżywcze, które są korzystne dla organizmu. Spróbuj tego przepisu i delektuj się smakiem!