Masło czosnkowe

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Masło czosnkowe


Masło czosnkowe

Masło czosnkowe – składniki

  • 250g masła, w temperaturze pokojowej
  • 4 ząbki czosnku, drobno posiekane
  • 1 łyżeczka świeżo wyciśniętego soku z cytryny
  • 1 łyżeczka posiekanego świeżego koperku (opcjonalnie)
  • sól i pieprz do smaku

Masło czosnkowe – przepis krok po kroku

  1. W misce umieść masło i czosnek.
  2. Dodaj sok z cytryny, koper i szczyptę soli i pieprzu.
  3. Za pomocą widelca lub miksera, dokładnie wymieszaj składniki, aż uzyskasz jednolitą masę.
  4. Przełóż masło czosnkowe na folię spożywczą i uformuj w kształt wałka.
  5. Zawijaj folię wokół masła, aby utrzymać jego kształt, i umieść w lodówce na co najmniej 1 godzinę, aby się stężało.
  6. Gotowe! Możesz używać masła czosnkowego do smarowania pieczywa, dodawania do potraw lub jako dodatek do dań głównych.

Teraz, gdy znasz przepis na pyszne Masło czosnkowe, możesz cieszyć się jego aromatem i smakiem w swoich ulubionych daniach!


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *