Naleśniki ze szpinakiem i serem feta
Czas przygotowania:
15 min
Czas gotowania:
10 min
Łączny czas:
25 min
Ilość porcji:
4
Stopień trudności:
łatwe
Typ kuchni:
międzynarodowa
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta – składniki
- 4 jajka
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka szpinaku, posiekana
- 100g sera feta, pokruszonego
- 1 cebula, posiekana
- 2 ząbki czosnku, posiekane
- 2 łyżki oliwy
- sól i pieprz do smaku
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta – przepis krok po kroku
- W misce wymieszaj jajka, mąkę i mleko, aż powstanie gładkie ciasto.
- Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę oraz czosnek, aż staną się miękkie i lekko zrumienione.
- Dodaj posiekany szpinak i smaż przez kilka minut, aż zmięknie.
- Dodaj pokruszony ser feta i wymieszaj, aż się rozpuści.
- Przygotuj naleśniki, smażąc cienkie placki na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju.
- Nałóż na każdy naleśnik porcję nadzienia ze szpinakiem i serem feta, a następnie zwiń w rulonik.
- Podawaj na ciepło, posypane dodatkowym serem feta i świeżymi ziołami.
Smacznego!