Pasta z makreli wędzonej

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

1 godz. 20 min

Łączny czas:

1 godz. 20 min

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:

Pasta z makreli wędzonej – składniki

  • 2 filety makreli wędzonej
  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • sól do smaku
  • kromki chleba tostowego lub grzanki
  • świeże zioła do dekoracji (np. natka pietruszki)

Pasta z makreli wędzonej – przepis krok po kroku

  1. Wędzone filety makreli dokładnie oczyść z ości i skóry, a następnie pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Cebulę i czosnek obierz i drobno posiekaj.
  3. W misce umieść pokrojone filety makreli, posiekaną cebulę i czosnek.
  4. Dodaj majonez, musztardę i sok z cytryny.
  5. Całość dokładnie wymieszaj, aż składniki się połączą.
  6. Dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
  7. Pasta z makreli wędzonej jest gotowa do podania.
  8. Podawaj pastę na kromkach chleba tostowego lub grzankach.
  9. Dekoruj pastę świeżymi ziołami, na przykład natką pietruszki.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *