Pesto z kolendry

Czas przygotowania:

15 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

15 min

Ilość porcji:

2-3

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, polska

Pesto z kolendry – składniki

  • 2 pęczki świeżej kolendry
  • 1/2 szklanki orzechów włoskich
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki startego parmezanu
  • 1/2 szklanki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku

Pesto z kolendry – przepis krok po kroku

  1. Umieść kolendrę, orzechy włoskie, czosnek i parmezan w blenderze.
  2. Włącz blender i stopniowo dodawaj oliwę z oliwek, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie połączone.
  3. Dodaj sól i pieprz do smaku, i ponownie zmiksuj, aby wszystko się dobrze wymieszało.
  4. Pesto z kolendry jest gotowe! Możesz podawać je jako sos do makaronu, dodatek do sałatek lub jako dip do pieczywa.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *