Pizzerinki z ciasta francuskiego

Czas przygotowania:

20 min

Czas gotowania:

20 min

Łączny czas:

40 min

Ilość porcji:

6-8

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, francuska, polska

Pizzerinki z ciasta francuskiego – składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 100g sosu pomidorowego
  • 100g startego sera mozzarella
  • 100g szynki
  • 100g pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 papryka
  • 1 łyżeczka oregano
  • sól i pieprz do smaku

Pizzerinki z ciasta francuskiego – przepis krok po kroku

  1. Rozgrzej piekarnik do 200°C.
  2. Na stolnicy rozwiń ciasto francuskie i pokrój je na mniejsze prostokąty.
  3. Na każdym prostokącie rozsmaruj sos pomidorowy.
  4. Posyp startym serem mozzarella.
  5. Na wierzchu ułóż plasterki szynki, pokrojone pieczarki, cebulę i paprykę.
  6. Posyp wszystko oregano, solą i pieprzem.
  7. Zwiń prostokąty w rulony i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  8. Piecz w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste i chrupiące.
  9. Wyjmij pizzerinki z ciasta francuskiego z piekarnika i podawaj na gorąco.
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *