Roladki z kurczaka

Czas przygotowania:

20 min

Czas gotowania:

20 min

Łączny czas:

40 min

Ilość porcji:

3-4

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa, polska

Roladki z kurczaka – składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • 4 plasterki szynki
  • 4 plasterki sera żółtego
  • 1 papryka czerwona, pokrojona w paski
  • 1 cebula, pokrojona w piórka
  • 2 ząbki czosnku, posiekane
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • Patyczki do szaszłyków

Roladki z kurczaka – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj filety z kurczaka, rozbij je delikatnie tłuczkiem do mięsa.
  2. Na każdym filecie ułóż plasterek szynki, plasterek sera, pasek papryki i piórka cebuli.
  3. Posyp całość posiekanym czosnkiem, papryką słodką, oregano, solą i pieprzem.
  4. Zwiń filety w roladki i zabezpiecz patyczkami do szaszłyków.
  5. Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż roladki z kurczaka z każdej strony, aż staną się złociste.
  6. Przełóż roladki na blaszkę do pieczenia i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około 20 minut w temperaturze 180°C.
  7. Podawaj gorące, najlepiej z ulubionym sosem i dodatkiem sałatki.
5/5 - (1 vote)
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *