Sałatka śledziowa

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka śledziowa


Sałatka śledziowa

Sałatka śledziowa – składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 2 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól i pieprz do smaku

Sałatka śledziowa – przepis krok po kroku

  1. Śledzie dokładnie opłucz pod bieżącą wodą, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Ogórki kiszone i cebulę pokrój w kostkę.
  3. Jajka ugotowane na twardo obierz i pokrój w drobną kostkę.
  4. W misce wymieszaj majonez, jogurt, musztardę, cukier, sól i pieprz, aż powstanie jednolita sos sałatkowy.
  5. Do sosu dodaj pokrojone śledzie, ogórki, cebulę i jajka. Delikatnie wymieszaj, aby składniki dobrze się połączyły.
  6. Przełóż sałatkę do lodówki na około godzinę, aby smaki się przegryzły.
  7. Sałatkę śledziową podawaj schłodzoną.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *