Sałatka szopska

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka szopska


Sałatka szopska

Sałatka szopska – składniki

  • 1 duża pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 cebula
  • 200g sera feta
  • 1 papryka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: czarne oliwki

Sałatka szopska – przepis krok po kroku

  1. Przygotuj wszystkie składniki. Pomidora, ogórka, cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Ser fetę również pokrój w kostkę.
  2. W dużej misce połącz pokrojone składniki: pomidora, ogórka, cebulę, paprykę i ser fetę.
  3. Dodaj oliwę z oliwek, sól i pieprz do smaku. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, aby dobrze się połączyły.
  4. Jeśli lubisz, możesz dodać również czarne oliwki do sałatki szopskiej.
  5. Przełóż sałatkę do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  6. Sałatkę szopską podawaj schłodzoną jako dodatek do dań głównych lub jako samodzielne danie.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *