Sałatka z awokado i jajek
Czas przygotowania:
10 min
Czas gotowania:
...
Łączny czas:
10 min
Ilość porcji:
2
Stopień trudności:
łatwy
Typ kuchni:
międzynarodowa
Sałatka z awokado i jajek – składniki
- 2 awokado
- 4 jajka
- 1 cebula
- 1 pomidor
- 1 ogórek
- 1 cytryna
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
- opcjonalnie: świeża kolendra lub natka pietruszki do dekoracji
Sałatka z awokado i jajek – przepis krok po kroku
- W garnku gotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu, ostudź je, obierz ze skorupek i pokrój na kawałki.
- Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę.
- Cebulę, pomidora i ogórka pokrój w drobną kostkę.
- Do miski dodaj pokrojone jajka, awokado, cebulę, pomidora i ogórka.
- Wyciśnij sok z cytryny i dodaj go do miski razem z oliwą z oliwek.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, tak aby dobrze się połączyły.
- Jeśli chcesz, posyp sałatkę świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
- Podawaj od razu i ciesz się pyszną Sałatką z awokado i jajek!