Sałatka z awokado i jajek

Czas przygotowania:

10 min

Czas gotowania:

...

Łączny czas:

10 min

Ilość porcji:

2

Stopień trudności:

łatwy

Typ kuchni:

międzynarodowa

Sałatka z awokado i jajek – składniki

  • 2 awokado
  • 4 jajka
  • 1 cebula
  • 1 pomidor
  • 1 ogórek
  • 1 cytryna
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: świeża kolendra lub natka pietruszki do dekoracji

Sałatka z awokado i jajek – przepis krok po kroku

  1. W garnku gotuj jajka na twardo. Po ugotowaniu, ostudź je, obierz ze skorupek i pokrój na kawałki.
  2. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Pokrój w kostkę.
  3. Cebulę, pomidora i ogórka pokrój w drobną kostkę.
  4. Do miski dodaj pokrojone jajka, awokado, cebulę, pomidora i ogórka.
  5. Wyciśnij sok z cytryny i dodaj go do miski razem z oliwą z oliwek.
  6. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  7. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki, tak aby dobrze się połączyły.
  8. Jeśli chcesz, posyp sałatkę świeżą kolendrą lub natką pietruszki.
  9. Podawaj od razu i ciesz się pyszną Sałatką z awokado i jajek!
Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2798

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *