Sałatka z jajek
Czas przygotowania:
Czas gotowania:
Łączny czas:
Ilość porcji:
Stopień trudności:
Typ kuchni:
Sałatka z jajek
Sałatka z jajek – składniki
- 4 jajka
- 1 ogórek
- 1 cebula
- 1 papryka
- 1 marchewka
- 4 łyżki majonezu
- sól i pieprz do smaku
Sałatka z jajek – przepis krok po kroku
- Gotujemy jajka na twardo, a następnie obieramy je i kroimy w kostkę.
- Ogórka, cebulę, paprykę i marchewkę kroimy w drobną kostkę.
- W misce mieszamy jajka, ogórka, cebulę, paprykę i marchewkę.
- Dodajemy majonez i dokładnie mieszamy, aż składniki się połączą.
- Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
- Przed podaniem sałatkę z jajek można schłodzić w lodówce przez około 30 minut.
Smacznego!