Sałatka z brokułem i fetą

Czas przygotowania:

Czas gotowania:

Łączny czas:

Ilość porcji:

Stopień trudności:

Typ kuchni:




Sałatka z brokułem i fetą


Sałatka z brokułem i fetą

Sałatka z brokułem i fetą – składniki

  • 1 główka brokułu
  • 100g sera feta
  • 1 czerwona cebula
  • 1 papryka (może być czerwona, żółta lub zielona)
  • 1 garść czarnych oliwek
  • 1/4 szklanki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sok z 1 cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Sałatka z brokułem i fetą – przepis krok po kroku

  1. Brokuł podziel na różyczki, umyj i ugotuj al dente. Odstaw do ostygnięcia.
  2. Ser fetę pokrój w kostkę.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę.
  4. Oliwki pokrój na plasterki.
  5. W dużej misce połącz brokuły, fetę, cebulę, paprykę, oliwki i natkę pietruszki.
  6. W osobnej miseczce wymieszaj oliwę z oliwek, sok z cytryny, sól i pieprz.
  7. Polij sałatkę sosem i delikatnie wymieszaj.
  8. Przełóż sałatkę do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.
  9. Sałatkę podawaj schłodzoną.


Rate this post
Karolina Kwiatkowska
Karolina Kwiatkowska

Cześć, jestem Karolina, z zawodu i zamiłowania jestem kucharzem. Na moim blogu chce z wami dzielić się wszystkimi, pysznymi przepisami, które tworzę na co dzień. Korzystajcie... i smacznego!

Artykuły: 2947

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *